De omgeving

Ouderkerk van boven
Een prachtige locatie onder de rook van Amsterdam

Ouderkerk aan de Amstel

Ouderkerk is een dorp in Noord-Holland en ligt aan de Amstel. Het ligt niet ver van Amsterdam, maar is eerder gebouwd dan Amsterdam.

Het oude gedeelte van Ouderkerk ligt aan de rechteroever van de Amstel, er zijn veel winkels te vinden en het heeft een rijk cultuurgoed. Het nieuwe gedeelte bestaat uit een woonwijk en een haventje. Ten zuiden van Ouderkerk bevindt zich de polder de Rondehoep.

Vergeet u niet een gezellige en smakelijke tussenstop te maken aan de Korendragerstraat 4 bij onze poffertjessalon?

LANGS DE AMSTEL​

Er zijn talloze mooie routes, maar de route langs de rivier de Amstel is beslist een aanrader.

Wie langs de Amstel fietst, ondergaat in de prachtige natuur het wonderlijke gevoel helemaal buiten te zijn terwijl de woonwijken en snelwegen binnen handbereik zijn.

Meer informatie vindt u hier.

Rondehoeproute

Ook de Rondehoeproute is een prachtige rit. U fietst langs slingerende veenriviertjes als Waver en Bullewijk, langs moerassen van de Botshol. Ook heeft u zicht over het open veenland van Polder de Rondehoep en diepgelegen droogmakerijen als Polder Groot Mijdrecht en Bovenkerkerpolder. Meer informatie over deze route.

400 jaar Beth Haim

Ouderkerk staat tevens bekend om de Portugees- Israëlitische begraafplaats Beth Haim. Het is de oudste nog in functie zijnde Joodse begraafplaats van het Westelijk Halfrond en viert in 2014 haar 400 jarig jubileum. Vooral de graven van een aantal zeer vooraanstaande Portugese Joden maken deze dodenakker zo bijzonder.

Historisch Museum

Het Historisch Museum Ouder-Amstel is een leuk, informatief, klein museum, gevestigd in het centrum.

De vaste tentoonstelling behandelt de historie van het gebied Ouder-Amstel (Ouderkerk/Duivendrecht/Waver). Tijdelijke tentoonstellingen gaan over diverse onderwerpen die een relatie hebben met de omgeving.

Poldermolens

Andere recreatiemogelijkheden zijn roeien op de Botshol en watervertier op de Ouderkerkerplas. De Molen van Twisk en de historische poldermolen De Zwaan zijn ook erg herkenbaar voor het pittoreske dorp.

Het Pontje 

Het Pontje is een prachtige traditie, die iets levendigs geeft aan Ouderkerk aan de Amstel. Veel mensen beleven er plezier aan; fietsers, wandelaars, diner- en lunchgasten laten zich graag overzetten.

Het Pontje is van grote waarde voor de cultuur-historische waarde van het beschermd dorpsgezicht en de verbondenheid van de kernen Ouderkerk en Buurt over Ouderkerk. 

» Klik hier voor meer informatie over het Pontje.