Artikelen in de media

Hier hebben wij een aantal artikelen over ons bedrijf verzameld die de afgelopen tijden in de media zijn verschenen.

Poffertjessalon gaat eerder open

April 2018 

Frans Pieters gehuldigd

Frans Pieters GehuldigdBij de evaluatie van de Luikse markt met kermis te Wahlwiller in 2000 kenden de organisatoren aan de heer Frans Pieters met zijn medewerkers, onder wie zijn eigen echtgenote en zoon, de eerste prijs toe voor de meest professionele en klantvriendelijke exploitatie. De winnaar van de fraaie beker met oorkonde had zich geen stijlvollere uitreiking kunnen wensen dan dit jaar bij de opening van de 39e Luikse marktfeesten op zaterdag 4 augustus.
De presentator van het festijn, Cor Bertrand, verzocht namelijk de hoogste eregast van dit jaar, zijne eminentie dr.Adrianus kardinaal Simonis, om als nieuwe bisschoppelijk referent voor het kermis- en circuspastoraat, de prijsuitreiking te verrichten. Kardinaal Simonis kweet zich uitstekend van zijn taak. Hij sprak woorden van lof tot de heer en mevrouw Pieters voor de wijze waarop zij hun fraaie poffertjessalon exploiteren. Hij merkte daarbij op: “De jury heeft u terecht bekroond met deze prijs, want u bent bijzonder klantvriendelijk en uw poffertjes smaken overheerlijk”. Dat beaamden tal van andere gasten.
Kardinaal Simonis tekende met veel zwier de oorkonde en was graag bereid om met de winnaars te poseren voor de fotografen.
Ook een dochtertje van de Heerlense kermismeester Theo Wegh mocht met de kardinaal op de foto.

Kermisattractie voor de inwendige mens

Kermisattractie voor de inwendige mensZe mogen op geen enkele kermis ontbreken: poffertjes. Weer of geen weer, poffertjes horen er bij. Net als de draaimolen, Kop van Jut of de zuurstok. Op de kermis in Oss verkoopt Danny Pieters (27) , telg uit een kermisfamilie in Purmerend, poffertjes. Nee, echt veel gaan er niet over de toonbank met het warme weer. ,,We moeten het vooral hebben van limonade en licht alcoholische dranken.”De uitgebreide poffertjeskraam van Pieters, met tal van zitplaatsen, geeft een echt nostalgisch karakter. De kraam lijkt ontworpen door Anton Pieck en zou niet misstaan in De Efteling.
Aan de muur prijken nog enkele ouderwetse poffertjespannen. ,,Die hangen er puur voor de show, want als je die gebruikt schiet het niet bepaald op”, vertelt Pieters, die met allerlei grote en moderne benodigdheden in een mum van tijd talloze poffertjes bakt. Vliegensvlug draait hij de lekkernijtjes één voor één om, zodat zowel onder- als bovenkant er knapperig bruin uit komen te zien.

Graag
De poffertjesman komt graag naar Brabantse kermissen. ,,Ik ben op tal van plaatsen te vinden: Waalwijk, Made, Vught, Kaatsheuvel. In Oss kom ik ook graag. Het is hier goed georganiseerd. Vroeger stond Pieters met gokspelen waarbij je pluche beren kon winnen op de kermis. Maar na verloop van tijd wilde hij een andere uitdaging. Sinds zes jaar zit Pieters nu in de poffertjes. ,,Het voordeel is dat je met eten niet afhankelijk bent van kermissen, wij staan ook op andere plekken. In de winter bijvoorbeeld zijn we te vinden in centra van Purmerend en Zaandam.”

De Hollandse GebakkraamDe Hollandse Gebakskraam

Sinds vorige week staat naast de ingang van Woon Zorgcentrum Agnes voor de vierde maal in successie de Hollandse Gebakskraam. De smulkraam wordt bemand door het echtpaar D.J. Pieters en M.L.Geeris.

Oorspronkelijk komt men uit Purmerend en men is een graag geziene gast op o.a. Braderies, kermissen en Paasmarkten. Naast een grote keuze oliebollen met appel, rum en bananen zijn er perenbollen, kersenbollen en Berlinerbollen.

Nieuw dit jaar zijn de Luikse wafels met chocolade. De gebakskraam is iedere dag, ook zaterdags geopend van rond half elf tot circa zes uur. Tot en met 31 december zal de kraam zijn standplaats in Voorhout hebben.

Terug naar boven

Eerste prijs Consumptie zaken in Oss 2004

Eerste prijs consumptie zaken in Oss 2004Op de kermis in Oss hebben wij de eerste prijs mogen ontvangen voor de consumptieve zaken.

De prijs in de vorm van een oorkonde met zegel kunnen we met trots tonen en is een kroon op ons werk.

De oorkonde heeft een prominente plaats in onze Poffertjessalon gekregen.

1e prijs oss

Nederlandse kermisprijs 2003 toegekend aan de Harddraverijvereniging "Hillegom en Omstreken"

Het is ieder jaar spannend wanneer de Nederlandse Kermisprijs naar toe gaat. Het hoeft geen grote kermis te zijn. Ook niet per se een kermis die de afgelopen jaren sterk is uitgebreid. Juist een kermis, waarvan bewezen is dat het jaarlijks feest een onlosmakelijk onderdeel uitmaakt van de samenleving. Daarom kwam de prijs in de loop der jaren terecht niet alleen in Uden en Best, maar ook in Budel en nu dan in Hillegom. De uitreiking was woensdag 15 september in de gezellige poffertjeskraam van de familie D. Pieters. De prijs werd uitgereikt door dhr J. Boots van de Nederlandse Kermisbond.

Bron: De Komeet, 37e jaargang, nr 20, 7 oktober 2004

Uitreiking Frans Pieters bokaal 2004

Op vrijdag 15 oktober, de start van de najaarskermis in Haarlem op het parkeerterrein bij winkelscentrum Schalkwijk, was er in de poffertjeskraam van de familie Pieters-Geeris een bijzonder samenzijn. Op initiatief van de heer Ed Mense, kermiscoördinator van de gemeente Haarlem, was er de uitreiking van de eerste "Frans Pieters Prijs". Tal van genodigden, familie, vrienden, bekenden (waaronder namens de N.K.B. de heer Jan Boots) en de gezamenlijke exploitanten waren hiervoor uitgenodigd.

De heer Frans Pieters overleed vorig jaar op 12 december geheel plotseling. Met zijn poffertjeskraam - die hij overigens al had overgedragen aan zijn zoon en schoondochter - bezocht hij vele jaren de kermissen in Haarlem. De positieve uitstraling en zijn enthousiasme voor de kermis, alsmede zijn zorg voor de toekomst, waren voor het gemeentebestuur van Haarlem aanleiding, in overleg met de familie, een speciale prijs in te stellen. De prijs, de "Frans Pieters Prijs", zal ieder jaar toegekend worden aan iemand die zich heeft ingezet voor de kermis in de ruimste zin van het woord. Het behoeft niet iemand te zijn die in de gemeente Haarlem woont, De wisselprijs zal steeds aan het einde van de kermis worden uitgereikt.

Winnaar Frank VeldkampDe eerste winnaar is geworden de heer Frank Velkamp uit Haarlem. De heer Ed Mense, die de gasten welkom heette, gaf hierna het woord aan Danny Pieters, die de motivatie bekend maakte. Danny sprak van een gedreven enthousiasme, die met name voor de kermis in de Zaanenlaan een belangrijke rol heeft gespeeld. Daarnaast staat hij de gemeente altijd bij als er een foto gemaakt of iets anders gedaan moet worden voor de kermiskrant en bij de uitreiking van de Haarlemse kermisprijzen. Van "zijn" kermis verzorgt hij ook de berichtgeving in "De Kermisgids".

Onder luid applaus reikte mevrouw C. Pieters-van dam, bijgestaan door haar beide zoons, Danny en Francois, de beker uit.

Prijs 2004

 

Zichtbaar ontroert nam mevrouw Pieters-van Dam hierna de bloemen in ontvangst als waardering voor de inzet bij het tot stand komen van deze prijs.

Vele jaren heeft de heer Frans Pieters als adviseur deel uitgemaakt van het bestuur van de Nederlandse Kermisbond N.K.B. Daarom bestaat bij er bij de N.K.B. veel waardering voor het initiatief en zij zal zeker in de toekomst er ook nauw betrokken bij blijven.

 

 

Terug naar boven

Frans Pieters Bokaal 2005Uitreiking Frans Pieters bokaal 2005

Ook dit jaar is er weer iemand gekozen voor de Frans Pieters bokaal. Dit jaar gebeurden dat in de gemeente Oss. Tijdens de openingsavond en ontvangst van genodigden, die ondergetekende helaas niet bij kon bijwonen i.v.m afbreken/opbouwen van de poffertjessalon elders. De persoon in kwestie is een zeer kermisminnend man. Hij zet zich enorm in voor de PR in gemeente Oss. Het betreft Gert-Jan van der Steen. Vele privé uren zet hij zich in voor zijn kermis. Die uren zijn onbetaalbaar!!!(gelukkig wel)

Hierbij wensen wij, de Fam Pieters, Gert-Jan net als zijn voorganger Frank Veltkamp
nog veel fotogenieke kermismomenten toe.

Danny Pieters

 


1e prijsEerste prijs mooiste verkoopzaak en kwalitatief goede producten kermis Haarlem-Noord

Food4FunVol trots en enthousiasme gingen wij onze éérste kermis doen met onze nieuwe aanwinst Food 4 Fun een multifunctionele verkoop unit. Waarmee wij in Haarlem-Noord van 27-04-05 t/m 08-05-05 vers gebakken roomboter wafels en donuts verkochten.

 

Na een paar dagen exploiteren in Haarlem-noord werden wij aangenaam verrast door één van de juryleden. Aan de toonbank werd ons een beker overhandigd voor de mooiste verkoopzaak en kwalitatief goede producten. Een mooiere start van het seizoen met onze nieuwe zaak konden wij ons niet wensen.


1e Prijs SittardEerste prijs beste consumptieve zaak kermis Sittard

Op de najaarkermis in Sittard waar voor de eerste keer "de oktoberfeesten" werden gehouden van vrijdag 14 t/m dinsdag 18 oktober 2005. Stonden ook wij daar met onze Poffertjessalon.
Door inzet van de gemeente Sittard-Geleen is Nederland weer een kermis rijker !
Op deze kermis werden ook bekers toegekend voor de best geëxploiteerde zaken in
diversen categorieën. Tot mijn grote verbazing kwamen de kermismeester de heer S. Schurgrs (links) en de wethouder de heer F. den Rooyen (rechts) ook bij ons naar binnen en overhandigden de beker voor de beste consumptieve zaak. Het is voor ons een kroon op het werk om zulke prijzen te mogen ontvangen en tevens een stimulans om tevreden klanten te zien komen en gaan.

Danny Pieters

Terug naar boven

Uitreiking Frans Pieters bokaal 2006

(foto: Jan Boots spreekt de aanwezigen toe)
Frans Pieters BokaalDe Frans Pieters prijs in in 2004 in het leven geroepen en is bedoeld voor personen die het kermisbedrijf een warm hart toedragen en op hun manier een steentje bijdragen binnen het kermisbedrijf.

Twee keer eerder werd de prijs uitgereikt en ook deze keer was er iemand uitgekozen die binnen de omschrijving van deze prijs walt. Op dinsdag 22 augustus 2006 was het zo ver, iedereen had zich verzameld in de poffertjeskraam van Danny Pieters. BokaalExploitanten, vrienden, familie, collega's en zelfs ex collega's waren opgetrommeld om deze uitreiking bij te wonen al wist de ontvanger zelf nog van niets. Een goed bewaard geheim bleek het te zijn, met een smoesje werd hij naar de poffertjeskraam gelokt en daar verbaasd over alle aanwezigheid nam hij plaats. Jan Boots nam het woord en al snel werd hem duidelijk wat hier allemaal aan de hand was.
(foto rechts: Danny Pieters en Moeder Corrie Pieters overhandigen de wisselbeker en bloemen)

(foto: Toch wel trots op zijn beker spreekt Gerrit de aanwezigen toe)Frans Pieters Bokaal

Gert Willemstein of misschien beter bekend als Gerrit Homan mocht deze keer onder luid applaus de Frans Pieters prijs in ontvangst nemen van Danny Pieters. Nog steeds verbaasd maar toch wel met de nodige trots neemt Gerrit het woord, "wij zijn de mensen van de achtergrond" zegt hij "wij doen gewoon ons werk" maar het moge duidelijk zijn dat hiervoor grote waardering is ontstaan. "Gerrit is er altijd voor ons als we hem nodig hebben zelfs als er iets aan onze spullen mankeert staat hij direct klaar om te helpen en dat mag wel een keer beloond worden. Ook zijn vrouw Anja werd niet vergeten zij kreeg van Wim Muller een mooie bos rozen.

Frans Pieters Bokaal(Foto rechts: Gerrit met zijn vrouw Anja en 2 van zijn kleinkinderen)
Al meer dan 25 jaar is Gerrit aktief in de kermiswereld, begonnen bij de firma Wetter uit Nieuwkoop en later bij Homan. Volgens velen is hij een begrip binnen de kermiswereld en wij hopen dan ook nog vele jaren zijn kennis alswel zijn humor op de kermis tegen te komen.

Gerrit Gefeliciteerd !

Piet Homan, Gerrit en Peter Homan
Frans Pieters Bokaal

Bron en foto's DE KOMEET - 7 september 2006

Uitreiking Frans Pieters Bokaal 2007

Purmerend prijsPurmerend - Zondag 13 mei 2007

De binnenstad van Purmerend staat sinds afgelopen woensdag vol met de attracties van de voorjaarskermis. De kermis werd woensdag geopend door burgemeester en wethouders met de traditionele klappen op de "Kop van Jut". Vlak voor de officiële opening was in de Poffertjessalon voor de vierde maal de Frans Pieters Trofee uitgereikt, dit maal aan ondernemers Jeroen en Robert de Wolf uit Purmerend.

Met zijn poffertjessalon bezocht Frans Pieters vele jaren de kermissen in Haarlem. Ook was de, helaas overleden, exploitant jarenlang adviseur van de Nederlandse Kermisbond. De positieve uitstraling en Pieters' enthousiasme voor de kermis, alsmede zijn zorg voor de toekomst, waren voor het gemeentebestuur van Haarlem aanleiding, in overleg met de familie, enkele jaren geleden een speciale prijs in te stellen. Deze prijs wordt nu ieder jaar toegekend aan iemand, ergens in Nederland, die zich heeft ingezet voor de kermis in de ruimste zin des woords.

Jeroen en Robert de Wolf werden in bijzijn van familie, vrienden, collega's, kermisexploitanten en andere belangstellenden in de poffertjeskraam van de familie Pieters overvallen door de mededeling at zij de prijs hadden gewonnen. De mannen hadden hier totaal niet op gerekend. Jeroen: "Ik vond al wel dat ik veel bekende gezichten zag en vroeg me af wat die hier allemaal kwamen doen, maar dit had ik niet verwacht. We zijn blij met de waardering. Wij kennen de familie Pieters al jaren, dit is echt een leuke verassing." De familie Pieters prijst de betrokkenheid van de familie de Wolf bij de Purmerender kermis. "Wij komen al jaren bij de familie de Wolf. Als horecaondernemers onderkennen zij het belang van een goede band tussen de horeca en de kermis. Deze prijs is een blijk van waardering voor hun betrokkenheid bij de kermis". Vandaag is de laatste dag van de kermis. Liefhebbers kunnen nog van 14.00 tot 23.00 uur van alle attracties genieten.

Terug naar boven

Ouderwetse poffertjes

Smikkelen en smullen bij Pieters Poffertjessalon

Ouderwetse poffertjesDe inwendige mens hoeft niet te klagen op de kermis. Met de aanwezigheid van Pieters Poffertjessalon kan men heerlijk genieten van poffertjes, die nog steeds op ambachtelijke wijze worden gemaakt.

Een kermis is pas een echte kermis als u naast de leuke attracties ook kunt geniet van een lekkere hap. Pieters Poffertjessalon is zo'n gelegenheid die u niet mag missen. De smakelijke poffertjes worden gebakken op een ouderwetse koperen plaat. Dit komt de authentieke smaak alleen maar ten goede. Zes jaar geleden nam de jongste zoon het over van zijn vader en moeder, die ook al jaren in Brunssum present waren met gokspellen en later met de poffertjessalon.

Lekkernijen.

U kunt diverse poffertjes bestellen: naturel, verse aardbeien met slagroom erbij of een heerlijke likeursmaak, er is van allerlei lekkers te bestellen. Als liefhebber moet u vooral niet de poffertjes met warme kersen of boerenjongens vergeten te proeven. Naast deze lekkernijen kunt u ook uw dorst lessen bij Pieters Poffertjessalon. Er worden warme en koude dranken geserveerd. De koffie wordt op ouderwetse manier gemalen.

 

Gastvrijheid.

Overigens is de salon in 2001 op de 39ste Luikse marktfeesten in Wahlwiller uitgeroepen tot meest klantvriendelijke exploitatie en kreeg het van de gemeente Cuijk een prijs voor hun gastvrijheid. Welke bezoeker wil nu niet genieten van smakelijke poffertjes in een gastvrije salon? Gelet op de ervaring, ambachtelijke bereidingswijze van poffertjes en de hoge kwaliteitsnormen is deze salon een uitstekende oplossing voor een permanente locatie, seizoenstaanplaats in de zomer en/of winter en langdurige evenementen.

Informatie op deze website en 06-22236927

Winterse nostalgie bij Poffertjessalon

OSS - Poffertjes, ook wel broedertjes of bollebuisjes genoemd: kleine, ronde koeken, gebakken op een koperen rechthoekige plaat met kuiltjes. De familie Pieters staat inmiddels al decennialang op kermissen, feesten en markten met hun geliefde Poffertjessalon. De Purmerendse familie houdt de oude ambacht van het poffertjes bakken in ere.

De poffertjes worden bereid op een ouderwetse koperen plaat. Hierdoor behouden de poffertjes hun authentieke smaak. Klanten vinden een stukje nostalgie in de Poffertjessalon. "Zelfs de koffie wordt vers gemalen", vertelt eigenaar Danny Pieters. "Er zijn diverse poffertjes verkrijgbaar. Bijvoorbeeld met grand marnier of met warme kersen". De Poffertjessalon staat dit jaar ook op Winterland in Oss. Speciaal voor deze festiviteit heeft de salon een menu samengesteld. "Tijdens Winterland bieden wij heerlijke poffertjes met stoofpeertjes, Daarbij zorgen we voor warme chocomel met slagroom. Ook is er een mogelijkheid om de poffertjes men roomboterwafels mee te nemen.

Winterse sferen

De familie heeft niet alleen de menukaart op Winterland aangepast, ook aan de salon hebben ze veel tijd besteed. "De Poffertjessalon is helemaal omgetoverd tot een salon in winterse sferen", vertelt Danny. "De nostalgische uitstraling heeft nu een winters tintje. Met veel lekkere warme hapjes en drankjes laten we de bezoekers van Winterland genieten". De Poffertjessalon is ook nog op zoek naar enthousiaste medewerkers voor de bediening. Kijk voor meer informatie op www.poffertjessalon.nl.

Winterland
WINTERLAND - De Poffertjessalon... te vinden op Winterland

Terug naar boven

Enorme waardering voor initiatienemers "Winterland Oss"

Winterland OssAls dank voor de realisatie van arbeidsterrein, de gastvrijheid en ontvangst gedurende betreffende periode, alsmede het realiseren van een woonwagenlocatie gedurende "Winterland Oss" is door de bouwploeg aan verschillende partijen een attentie aangeboden.
Deze bouwploeg werd gevormd door exploitanten, locale ondernemers en gemeentemedewerkers.
(foto rechts: De bouwploef van Winterland Oss 2007)

Winterland Oss

(Foto links: Jan van den Broek, bestuurslid van het Winterlandcafé)
Na het gezamenlijk vegen van de ijsbaan werd op initiatie van o.a. Danny Pieters namens de gezamenlijke bouwploeg een viertal fraaie ingelijste foto's uitgereikt in café "Winternland", dat een zeer geliefd onderdeel was van "Winterland Oss".

Winterland Oss(Foto rechts: Peter Damen, coördinator, vol trots.)
De foto gaf een beeld van "Winterland Oss"genomen vanaf een ladderwagen die door de brandweer speciaal werd geplaatst.

Winterland Oss

(Foto links: Collega Tiny Vermolen en de heer Onna (horeca))
Ontvangers waren de heer Peter Damen, coördinator van "Winterland" en ook bekend als kermiscoördinator, de heer H. van Onna, horeca uitbater op "Winterland Oss", en de heer J. van den Broek, bestuurslid van stichting "Winterland Oss". Een vierde afbeelding werd overhandigd aan de uitbater van café "Winterland met de bedoeling de komende jaren onderdeel uit te maken van het interieur van betreffende zaak tijdens nieuwe edities van "Winterland Oss".Sneekweek met kermis is goede combinatie

Sneekweek(foto rechts: Poffertjeskraam - familie D. Pieters - Geeris)
De Sneekweek is hét zeilevenement van de provincie Friesland en ook het grootste zeilevenement op binnenwater van Europa. De geschiedenis gaat terug naar 1814, toen de eerste hardzeildag werd gehouden. Vanaf 1835 organiseerden de twee zeilverenigingen die toen in Sneek actief waren, rond de hardzeildag verschillende series zeilwedstrijden onder de naam Sneekweek. De zeilverenigingen zijn samen gegaan in de Koninklijke Watersportvereniging Sneek. Behalve gezeld op het Sneekermeer wordt er tijdens de Sneekweek geestgevierd in de binnenstad van Sneek. Dit gebeurt met onder andere een kermis en vele festiviteiten. Het motto van de Sneekweek is dan ook: overdag voor de eer, 's avonds voor de sfeer. De Sneekweek is internationaal bekend, zowel bij zeilers, supporters, watersporters als toeristen. In 2005 is het evenement uitgeroepen tot het Beste Stadspromotie-evenement van dat jaar. Gezeild werd er natuurlijk altijd in Friesland. Al voor de Franse tijd was er sprake van zeilwedstrijden op Sneker wateren. Vaak gingen ze gepaard met een admiraalzeilerij die aan de Oranje stadhouder was opgedragen. Door de komst van de Fransen in 1814 grepen de Snekers de eerste de beste gelegenheid aan om weer een feestelijke zeilpartij te houden.

Sneekweek(Foto links: Gebakkraam - familie Werkman-Koopal)
Die gelegenheid deed zich voor toen in Sneek het blijde bericht werd ontvangen dat de dood gewaande stadgenoot Jacob Sjouke Visser uit Franse krijgsdienst was gedeserteerd en gezond en wel in Joure was aangekomen. Hij was op weg naar huis en die weg ging toen nog over water. In allerijl werd een feestelijk boottocht vanuit Sneek georganiseerd. In slagorde trok heel varend Sneek naar Joure om Jacob Visser feestelijk op te halen. De zeilpartij viel zo in de smaak dat besloten werd in het vervolg weer elk jaar een dag van feestelijke zeilwedstrijden en -plechtigheden te organiseren. Dit werd de Sneeker hardzeildag. Ook werd toen besloten die hardzeildag op een woensdag te houden, en wel opde woensdag die zo dicht mogelijk bij de verjaardag van Koning Willem I lag (24 augustus 1772). (Inmiddels is de hardzeildag verschoven naar begin augustus). In 1935 besloten de zeilverenigingen voor het eerst gezamenlijk de wedstrijden te organiseren en daarmee was de hardzeildag uitgegroeid tot een Sneekweek. Dit verklaart meteen hoe het kan dat in het jaar 2008 voor de 193ste keer een hardzeildag en een 73ste Sneekweek worden gehouden.

Kermis heeft meer ruimte gekregen.
(Foto rechts: Uitreiking kermisprijs aan Danny Pieters door wethouder Jan Bargboer.)
SneekweekHoe belangrijk overleg en gebruik maken van elkaars ervaringen kan zijn, bleek tijdens de dit jaar gehouden kermis op het Martiniplein en Oud-kerkhof. De laatste locatie was iets uitgebreid, waardoor een poffertjeskraam kon worden geplaatst. Voor volgend jaren wordt bezien in hoeverre het Oud-Kerkhof nog meer inzetbaar ia als kermislocatie. De opstelling moest worden aangepast, omdat op het laatste moment besluiten door het gemeentebestuur genomen waren zonder voldoende de gevolgen te bezien. Bijvoorbeeld door de na-gunning voor een pijl-en-boog te bezien en het toestaan dat een vergunning werd ingeleverd. Benevens ontstond een discussie over het verlenen dit jaar van drie-jarige vergunningen, terwijl in de advertentie, waarin de inschrijving van de kermis 2008 werd opengesteld, hiervan geen melding was gedaan. Hoewel het Skütjes Zeilen dit jaar niet tijdens de Sneekweek werd gehouden, bleek dit gelukkig niet van grote invloed op het bezoekersaantal. Dit mede door de vernieuwde Sneekweekcamping met 3000 kampeerders. Daar was het drukker dan ooit. De toegenomen mogelijkheden voor de horeca om evenementen te organiseren heeft echter wel invloed op de kermis. Misschien zou de brede Marktstraat t.z.t. ook wel een in beeld kunnen komen voor het plaatsen van kermisvermakelijkheden. Aan de kermis werd dit jaar deelgenomen door "autoscooter, polyp, spookhuis "Thriller", bungee, booster, cakewalk, draaimolen, mini-cars, mini-zweefmolen, fotoschiettent, diverse automatenspelen, altijdprijszaken, jut, gebak, nougat, ijs, suikerspin/popcorn enz.

Op de laatste kermisdag werd door wethouder Bargboer de kermisprijzen uitgereikt aan o.a. families Pieters-Geeris, Lemmerman en Kroon. De gemeente Sneek kan met de politie en KWS terug kijken op een sportieve en sociale Sneekweek 2008. Op het gebeid van de openbare orde en veiligheid verliepen alle evenementen vrijwel vlekkeloos. Met zoon 110.000 bezoekers was de editie van 2008 minder bezocht dan vorig jaar. De vele regen drukte het aantal uitgaansbezoekers in de avonduren. De sfeer in de stad was prima en de Sneker horeca heeft een topjaar gedraaid. Gedurende de hele Sneekweek kwam één klacht binnen vanwege geluidsoverlast. De Sneekweek wordt altijd geopend op de vrijdag die voorafgaat aan de eerste zaterdag in augustus. Volgend jaar dus van 31 juli t/m 6 augustus met de hardzeildag op woensdag 5 augustus

Terug naar boven

Uitreiking Frans Pieters Prijs 2008 tijdens Winterland Oss

De vijfde uitreiking van de Frans Pieters Prijs was tijdens Winterland in Oss op woensdagavond 17 december. Net als iedere keer is het spannend.
De winnaar moet er natuurlijk zijn. Hij, overigens is tot op heden een vrouw nog nooit in aanmerking gekomen, weet van niets. Het moet een complete verassing zijn. De uitgenodigde gasten ween daarentegen wel waarvoor zij komen. En daar is de heer Albert Crans, oud-chef wegen en verkeer van de gemeente laren en vele jaren betrokken bij de kermis. Ook medebestuurslid van de Stichting Kermis Cultuur en door zijn grote onderzoeksproject nog bekender in de kermiswereld geworden, Marc de Ruyter. Het is druk op de weg. Zo’n echte filedag. Gelukkig valt het allemaal mee. Ook kermiscoördinator Ed Mense uit Haarlem was met zijn echtgenote aangekomen. Zo ook Jan Boots en Anneke de Boer. En daar wa ook Karel Loeff met Peter Kitzen en Ricardo Sinke, beiden van de Stichting Kermis Laren i.o. Peter Kitzen moest wethouder Leo Janssen verontschuldigen. Zo rond acht uur kon Danny Pieters namens zijn moeder Corry en broer François, die overigens uit Amsterdam moest komen, de gasten waaronder ook de kermisexploitanten op Winterland Oss, welkom heten in zij sfeervolle poffertjeskraam.

De spanning stijgt
Frans Pieters prijsInderdaad ook in Laren is een winterevenement en indrukken doen in het Brabantse is nooit verkeerd. Voor de mensen uit Laren was die het doen van de reis geweest. Toen Jan Boots het woord kreeg, stelde hij blij vast dat iedereen de moeite had genomen vanavond te komen en met name de mensen uit Laren. Zij waren naar Oss gekomen voor Winterland. Je kunt er namelijk altijd van leren en hoewel er in Laren nu ook wel iets te doen is, zijn verbeteringen altijd mogelijk.

(Foto rechts: Karel Loeff neemt uit handen van Danny Pieters de prijs in ontvangst)
Alleen Karel Loeff knikte, terwijl hij zijn kopje koffie opdrinkt. Kermiscoördinator Ed Mense kreeg nog alle lof voor zijn op zondag 15 december georganiseerde kerstmarkt en nu de moeite had genomen om naar Oss te komen. Zijn kerstmarkt is overigens de grootste eendaagse in ons land. “Karel Loeff is de kermisintendant van de Larense Kermis”, aldus Boots en hij is gekomen om naar het reuzenrad “Europarad” te kijken. Dit reuzenrad komt in 2009 naar Laren. En Karel knikte begrijpelijk.

De Ontknoping
Frans Pieters KermisprijsJan Boots ging verder. “Karel Loeff, en dit moet ik even kwijt, is van jongs af gefascineerd door de kermis. Dat komt omdat Laren en grote kermis had, waar jaarlijks nieuwe, bijzondere attractie stonden. Als jongetje was hij gefascineerd door de drakenwip van Van Otterloo, de Ranger van De Vries en de Enterprise van Ropers, maar ook door het Vlooientheater, de dikke dame van Vermeulen, de rotalet en de sfeer van de nougatkraam van Rien van Gastel. Hij schreef ook een brief aan de N.K.B. met de mededeling dat een kermis fout was vermeld in het jaarboekje de “KermisAgenda. Dat toont de werkelijk kermisliefhebber. Ik dacht toen: ”wat denkt Karel Loeff nu wel. Dat hij alles beter weet!”
“Echt kermis vieren”, aldus Boots, “zo heb je mij eens verteld, deed je niet. Met het spaargeld rechtstreeks naar de speelgoedwinkel om Lego te kopen. Dan kon er weer een attractie gebouwd worden. Om de attracties goed na te kunnen bouwen was het fototoestel van zijn moeder onmisbaar en dat ging mee naar de kermis”.

Op 1 november liet H.M. Koningin Beatrix op landgoed “Zonnestraal” in Hilversum het jaar van start gaan met het bekend maken van de Top 100 van tradities. Vanaf heden verschijnt in een losbladige uitgave ook een overzicht van de tradities in de serie “Het Alledaagse Leven”. Karel Loeff is uitgenodigd om het tijdschrift dat over de kermis gaat te verzorgen. Dat alles is hem overigens wel toevertrouwd, want van het begin van zijn hobby in 1982 heeft hij een collectie fotoboeken en foto’s opgebouwd en weet hij nu heel veel over de kermis. Samen me een aantal gelijkgestemden werd begonnen met het “Euro Kermis Magazine”; 10 jaar is dit blad met plezier gemaakt. Twee jaar geleden is Karel Loeff door de gemeente Laren benoemd tot eerste kermisintendant van Nederland. Wat je dan doet? De uitdaging aangaan om een kermis die dreigde te versukkelen en in te zakken, en mogelijk zelfs te worden afgeschaft, weer nieuw leven in te blazen.”

Het moment
Frans Pieters prijsVanavond is een bijzondere avond, de uitreiking van de Frans Pieters Prijs. Een herinnering aan Frans Pieters, kermisexploitant, adviseur van de Nederlandse Kermisbond en bovenal een vaste gast op de Haarlemse Oranjekermis. Frans overleed plotseling in december 2003 toen hij aan het werk was in de gebakkraam in Purmerend. Daar stond de kraam al vele jaren en was een ontmoetingspunt voor velen.

Frans wist precies wat zijn klanten wilden. Het gemeentebestuur van Haarlem, vertegenwoordigd door kermiscoördinator Ed Mense, heeft het initiatief genomen met medewerking van de Nederlandse Kermisbond N.K.B. , voor de jaarlijkse uitreiking. Het is een prijs voor iemand die zich op een bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de kermis in de ruimste zin van het woord terwijl het niet zijn dagelijks werk is.

(Foto rechts: Danny en François Pieters met een gelukkige Karel Loeff)

De prijs is dit jaar door de familie Pieters toegekend aan Karel Loeff. Hierna werd hem, omringd door zijn moeder en broer François, door Danny Pieters met welgekozen woorden de wisselbeker uitgereikt die behoort bij de Frans Pieters Prijs. Een moment van stilte brak aan. Dat duurde niet lang. Als trotse winnaar en nooit om woorden verlegen, maar nu toch wel zoekend, dankte Karel Loeff voor deze waardering. Hij pakte ook zijn kans om nog iets te vertellen, waarmee hij aangaf het kermishart op de juiste plaats te hebben. Een groep toeristen uit een ver land keek naar een oliebollenkraam en vroeg hem:” zit hier ook vlees in”. Natuurlijk volgde een geruststellend antwoord en vervolgens Karel is er dus nog veel te doen met dé kermislekkernij: de Oliebol. Na een heus fotomoment bleef het gezelschap nog enige tijd gezellig bijeen in de poffertjeskraam onder het genot van een hapje en een drankje. Zoals Frans Pieters het zelf ook zou hebben gedaan, want hij wilde de kermis als volksfeest behouden. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst met voldoende mogelijkheden voor de jonge kermisexploitanten.

Poffertjessalon on the Road

Purmerendse broers Pieters staan klaar voor nieuw kermisseizoen.

Purmerend -  Nee, op bedrijventerrein De Baanstee brengt Danny Pieters zijn poffertjes niet aan de man. Daar is zijn oud-Hollandse kraam op het terrein van de Purmerendse kermisexploitant alleen opgebouwd voor een grondige inspectie. Want het nieuwe seizoen staat op het punt te beginnen.

Noord Hollands DagbladDe eerste poffertjes die PIeters vanuit zijn Poffertjessalon verkoopt, gaan tijdens de kermis van Wormerveer van de hand, van 11 tot 19 april. Daarna is Danny net als zijn broer François het komende half jaar onder de pannen. Tot eind oktober, begin november is hij met vrouw en kinderen op pad. Kermissen en evenementen zijn hun werkterrein.

Promoten.

"Ik ben meer in Limburg en Noord-Brabant te vinden, mijn broer in Noord- en Zuid-Holland. Dat is zo gegroeid. Maar ik ben ook twee keer in België en één keer in Duitsland geweest. Verder weg gaan we niet om Hollandse poffertjes te promoten", zegt geboren en getogen Purmerender Danny Pieters. In zijn thuishaven is hij tijdens het kermisseizoen niet zo vaak. "Het komende half jaar hooguit een keer of drie. Verder zijn we on the road." Pieters, zijn vrouw en zijn kinderen kijken er naar uit. "Ik ben in het reizende bedrijf geboren en groot gebracht en mijn hele gezin ook. De kinderen staan te popelen om weer op pad te gaan. Tijdens het kermisseizoen gaan ze naar de rijdende school. Die is van een stichting die zo'n zestiental trailers heeft om in heel Nederland kermis- en circuskinderen les te geven.

De ouders van de broers Pieters stonden met gokautomaten op de kermis. "En we hebben een oliebollenkraam o de Koemarkt in Purmerend gehad." Nu zijn de gokautomaten van de hand gedaan en draait het reizende bedrijf om poffertjes, oliebollen en wafels. Reken maar dat met de twee identieke poffertjessalons van de broers Pieters veel bekijks trekken. Maar dan moeten ze er wel pico bello uit zien.

Daar heeft Danny wel voor gezorgd. "Een nieuw likje verf, alle leidingen nagelopen en de hele salon geïnspecteerd. Het onderhoud doen we allemaal zelf. Daar zijn we best trots op". Nu staan de broers in de startblokken voor het nieuwe seizoen. Na de grondige inspectiebeurt heeft Danny de kraam weer afgebroken. Die staat nu klaar voor transport naar de eerste kermis en een nieuw seizoen vol kermisvermaak.

Noord-Hollands Dagblad 02-04-09

Uitreiking Frans Pieters bokaal 2010

Frans Pieters bokaal 2010

 

 

 

<< Klik op het artikel hiernaast voor een (leesbare) vergroting.

 

 

Frans Pieters Bokaal 2010

 

 

 

Bron: De Komeet - 15 april 2010

Poffertjessalon keert weer terug in Ouderkerk

Poffertjessalon Ouderkerk

April 2014

Terug naar boven

> Sitemap

 

Poffertjessalon

Copyright © 2002 - 2010 D.J. Pieters - Geeris & Zn. Alle rechten voorbehouden