POFFERTJESSALON

So
Yummy
Poffertjessalon0022
Pannenkoeken en Poffertjes
in Ouderkerk aan de Amstel

over ons

Decennia lang was de familie Pieters al te vinden op vele Nederlandse kermissen en evenementen.

In 2013 is de Familie Pieters-Geeris een nieuwe uitdaging aangegaan in Ouderkerk aan de Amstel onder de rook van Amsterdam.

En met succes vanuit de hele regio weten boeren, burgers, buitenlui en dagrecreanten ons te vinden. En genieten heerlijk van onze ambachtelijk gebakken lekkernijen!

Verrukkelijke pannenkoeken

Onze pannenkoeken worden iedere dag weer met de meeste verse ingrediënten gemaakt!

Ambachtelijk gebakken poffertjes

Met ons eigen receptuur maken wij de lekkerste poffertjes van Nederland!

Vriendelijk personeel

Wij helpen u graag! En verwelkomen u altijd met een glimlach!

Gezellig
terras

Kom genieten van ons heerlijke terras waar u met een drankje kan genieten van de zon!

De poffertjessalon

Poffertjes, ook wel broedertjes of bolle buisjes genoemd: kleine, ronde, gerezen koeken, gebakken op een koperen rechthoekige plaat met kuiltjes, die tevoren worden ingesmeerd met gesmolten boter. Werd de bakplaat vroeger verhit met behulp van talhout (geschild eikenhout), tegenwoordig wordt (aard)gas als energiebron gebruikt.

Het vuur werd aangemaakt met baggerturf en houtspaanders en de bakplaat gereinigd met de zool van een oude klomp (een nieuwe was te duur!) en een krant. De kunst is het poffertjesbeslag noch te lang (gortdroog) noch te kort (kleffe hap) in de kuiltjes te laten garen. Tevens is het gebruik van boekweitmeel bepalend voor de juiste smaak verhouding.

De “echte” poffertjesbakker dient ze daarna op een stenen bordje, met een klont boter en ruim bestrooid met poedersuiker.

Wist u dat...

Onze salon in 2001 op de “39ste Luikse marktfeesten” te Wahlwiller, bekroont is tot de meest klantvriendelijke exploitatie én dat we van de gemeente Cuijk een prijs gekregen hebben voor onze gastvrijheid. Kortom wij proberen u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Video afspelen